le Jacquesman parmi les autres

"Reality is we don't live in the best of all possible worlds"

Naam:
Locatie: Belgium

vrijdag, maart 03, 2006

Participatieve Democratie

Wat Athene in de Gouden Eeuw was, is Mechelen nu: de avant-garde van het democratisch gedachtegoed. Terwijl in andere Vlaamse steden arrivistische parvenu's hun wil opdringen aan de moegetergde bevolking, wordt bij ons de burger uitgenodigd op buurtvergaderingen om mee de beleidsbeslissingen te nemen. Ik was gisteravond aanwezig op dergelijke buurtvergadering. Gezellige boel, moet ik zeggen, en de broer van Bertje-veeg-mijn-ogen-want-ik-ben-weer-aan-het-bleiten-Anciaux, de Koen, was ook aanwezig. Ik heb me fanatiek in de discussies gestort en ben alom geprezen voor mijn goede ideeën.
Idee 1: Zet onder het verkeerslicht dat op schijnbaar idiote reden midden in de straat zonder kruispunt op rood sprint, een bord met het opschrift 'bus in aantocht'.
Idee 2: Verwijder de dodelijk giftige taxusbomen met de aantrekkelijke rode besjes in het aan te leggen kinderpark.

Is dat nu niet ronduit prachtig? Het geeft mij in ieder geval een geweldige kick om op die manier mee te kunnen bouwen aan een leefbare wereld, vol samenhorigheid, verdraagzaamheid, tolerantie, liefde. I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed. We hold these truths to be self-evident that all men are created equal.

halleluia, praise the lord, amen.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Let your light shine on all, whoa!

6:42 p.m.  
Blogger stielo said...

Ik ben toch nog altijd de mening toegedaan dat de inwoners van Mechelen net iets minder bedeeld gecreëerd zijn geweest, maar dat kan ook aan mij liggen.

9:47 p.m.  

Een reactie posten

<< Home