le Jacquesman parmi les autres

"Reality is we don't live in the best of all possible worlds"

Naam:
Locatie: Belgium

maandag, mei 22, 2006

Heavy, man, heavy

Akkerdjuffel mijne snuffel, een Samick weegt zwaar. Maar mijn sympathische vrienden van Dockx hadden mij een Mercedes Vito Mini-Van verlapt, én een rolblok, en alles wat je dan nog nodig hebt, is een frisse portie inzicht, moed en volharding. En gelukkig hadden we dat. En alzo staat er nu een mahonie-achtig meubelstuk van Koreaanse makelijk in mijne living, en mits wat coördinatie is het mogelijk om er een tof deuntje uit te krijgen.
Waar ik u echter over spreken wou, is de Hanswijkprocessie, waarvan ik gisteren getuige mocht zijn:
Een schip met koopwaren kwam langs de Dijle aan; aan boord bevond zich ook een houten Mariabeeld. Ter hoogte van Hanswijk liep het vaartuig vast. Na vergeefse pogingen om het weer vlot te krijgen, brachten de bootslui het beeld aan wal en het schip kwam los. Duidelijk teken dat Maria hier haar verblijfplaats koos.
En daarom loopt er jaarlijks een bende schalullen rond in middeleeuwse kledij door de Mechelse straten, polyfone liederen zingend en pijn hebbend aan hun voeten van hun schoentjes die veel te klein zijn. En zij drinken hierbij weinig tot geen bier.
Ich verstehe es nicht.